Menu

http://batterie-portable-asus.com

Batteries d’ordinateur portable Asus | Replacement batterie pour Asus - batterie-portable-asus.com

Accu Asus A42-M6

Toshiba Tecra A10 1 Toshiba Tecra A10 2 Toshiba Tecra M10 1 Toshiba Tecra M10 2
Ook de Satellite Pro S300, waarmee Toshiba zich op de kleinzakelijke markt richt, is met Easyguard uitgerust en dat is opmerkelijk voor een laptop uit de Satellite-serie. De S300 heeft een op 2,4GHz geklokte P8600-processor, 3GB werkgeheugen, een 5400rpm-harddisk van 160GB en Intels geïntegreerde 4500M HD-gpu voor het afhandelen van het grafische werk. Alle drie de nieuwe notebooks zijn verder voorzien van een webcam die visitekaartjes kan scannen en opslaan, gecombineerde esata/usb 2.0-poorten en zogenaamde sleep-and-charge-usb-poorten. Met die laatste zijn externe apparaten via een usb-kabel op te laden, ook al staat de laptop uit. De Pro S300 komt begin augustus uit en zal dan in de VS vanaf 1300 dollar te koop zijn. De Europese prijzen zijn nog niet bekend.Toshiba heeft twee nieuwe zakelijk laptops in de Satellite Pro-reeks uitgebracht. De modellen beschikken over Core i3-cpu's en Mobility Radeon HD 5000-graphics, waaronder de voor een zakelijke laptop krachtige HD 5650 met 1GB videogeheugen.

Met de notebooks richt Toshiba zich op kleine bedrijven en zelfstandige ondernemers. Naast zakelijk gebruik denkt het bedrijf echter ook dat de modellen geschikt moeten zijn voor multimediataken. Voor entertainment tijdens de pauze of thuis, luidt het in de woorden van Toshiba. De notebooks beschikken optioneel dan ook over Dolby Advanced Audio, hdmi en de Toshiba Media Controller voor eenvoudig streamen van muziek en video.De Satellite Pro L630 heeft een 13,3-scherm met een resolutie van 1366x768, een Core i3-330M-cpu en maximaal 8GB ddr3-geheugen. De harde schijf die Toshiba inbouwt heeft een capaciteit van maximaal 650GB en een valsensor moet ervoor zorgen dat gegevens niet onverhoopt verloren gaan als de laptop een val maakt. De grafische chip is de Intel GMA HD van de Core i3, die wordt bijgestaan door de Mobility Radeon HD 5145.

Toen Apple vorig jaar besloot om iBook, PowerBook, MacBook en MacBook Pro met een bewegingsdetector uit te rusten, waren de engineers erg tevreden over de mogelijkheden die het nieuwe stukje techniek bood. Dankzij de Sudden Motion Detector konden ze, mocht de laptop onverhoopt op de grond stuiteren, met een beetje mazzel zorgen dat de harde schijf werd uitgeschakeld voordat het dure kleinood de tegelvloer tegenkwam. Als je de ganse dag moet aanhoren dat je zulke mooie spullen maakt, is het immers ook wel eens leuk om weer te bewijzen dat je nog altijd innovatieve hardware kunt produceren. Over smaak valt tenslotte te twisten, maar het aldus voorkomen van dataverlies was onbetwistbaar nuttig.

Smackbook in bedrijf Diverse Apple-aficionados zagen echter direct de humor van de nieuwe feature in. Zo was er iemand die het vermaarde gebruiksgemak van zijn MacBook probeerde op te krikken door een klein tooltje te programmeren waarmee windows van de ene naar de andere kant van het scherm geslagen konden worden. De SmackBook-software bleek een succes: windows konden zelfs geheel uit beeld of naar een andere monitor gemept worden, al had de levensduur van de schootcomputer er wel een beetje onder te lijden. Een ander slaagde erin om met behulp van de sensor te bepalen wat onder en wat boven was, en produceerde het programma Stable Window. Terwijl Apples doorgaans niet bekend staan om hun gebrek aan stabiliteit, moet het toch een vreemde gewaarwording zijn om te zien dat de inhoud van een window perfect waterpas blijft, al is de zee nog zo ruw. Deze toepassing was aan land dan wel weer wat minder praktisch, maar dat mocht de pret niet drukken.

Inmiddels is echter een werkelijk wereldschokkende applicatie op basis van de bewegingssensoren gebouwd: SeisMac. Met dit programma kunnen bewoners van gebieden die geologisch instabiel zijn, bijhouden of de barsten in de aardkorst voor levensgevaar zorgen. Wie recht boven een breuklijn woont heeft uiteraard maar heel even wat aan de zo verkregen data. Wie echter het vege lijf weet te redden, kan met zijn veelzijdige seismograaf annex schootcomputer meteen de gegevens uitwerken en, als de telecomnetwerken in de regio niet door de aarde zijn verzwolgen, deze publiceren op blog of nieuwssite. Uiteraard verdient het wel aanbeveling om de computer op een stabiele ondergrond te plaatsen alvorens in paniek te raken. Ook in Nederland en België is dit tooltje handig: in Limburg wil nog wel eens een heel klein aardbevinkje voorkomen, en het Groningse land is dankzij het leegpompen van de gasvelden ook niet altijd even vast onder de voeten. Of er ook overlast van passerende vliegtuigen mee geregistreerd kan worden mag betwijfeld worden, maar we horen het graag als dat lukt. Dan heeft het westen van Nederland er ook nog wat aan.

Met de verklaring van Dell dat de laptop die vorige week op een conferentie in Japan explodeerde en vlam vatte, in handen is van het bedrijf en wordt onderzocht, is het in eerste instantie door The Inquirer gemelde incident officieel bevestigd, alsmede het feit dat het inderdaad om een Dell-machine ging. 'We hebben de notebook teruggenomen en zijn een onderzoek gestart', aldus Dell-woordvoerster Anne Camden tegenover Reuters. Camden wil niet zeggen om wat voor type Dell-laptop het gaat, maar neemt wel de gelegenheid te baat om nog eens te benadrukken dat niemand bij het incident gewond raakte. Volgens Camden is het te vroeg om conclusies te trekken omtrent de oorzaak; niettemin stelt ze dat het onwaarschijnlijk is dat de fik iets te maken had met de terugroepactie van brandgevaarlijke batterijen afgelopen december. Momenteel roept het bedrijf echter ook vanwege de mogelijkheid van brandgevaar bepaalde batterijen terug, en wel van de Latitude-, Inspiron- en Precision-reeks met batterijmodelnummers 3K590, C5340, X5308, F5132, U5882, U5867, 6P922, C5446 en C2603.

Een lezer van The Inquirer meldt op een conferentie in Japan getuige te zijn geweest van een bizar geval van spontane zelfontbranding van een laptop. Volgens de man ontplofte de notebook als het ware en en was er vervolgens sprake van een uitslaande brand. 'Het verrekte ding vloog in de fik en explodeerde nog enige malen', aldus de verbaasde getuige, die zich vlakbij de laptop bevond. De man had de tegenwoordigheid van geest om zijn camera te grijpen en enkele plaatjes van het voorval te schieten. De getuige zegt dat het om een Dell-laptop gaat. 'Het is slechts een kwestie van tijd voordat dit in een vliegtuig gebeurt', aldus de bezorgde conferentieganger. Over het model van de notebook heeft de man zich verder niet uitgelaten. Uitgebreidere informatie en een eventuele reactie van Dell zullen afgewacht moeten worden. Zo te zien is ondanks de ogenschijnlijk behoorlijke fik het merk en type nog wel te verifiëren. Naar de oorzaak kan slechts worden gegist, maar Dell heeft in het verleden zowel batterijen als adapters teruggeroepen vanwege brandgevaar.

Update 23-06-2006, 10:03: Zopas kwam ons ter ore dat dergelijke terugroepacties niet alleen in het verleden plaatsgevonden hebben, maar dat ook momenteel ook het geval is. Het gaat daarbij om batterijen van de Latitude-, Inspiron- en Precision-reeks met als batterijmodelnummer: 3K590, C5340, X5308, F5132, U5882, U5867, 6P922, C5446, C2603. Overigens zouden niet alle batterijen met deze modelnummers ingeruild hoeven te worden. Wel staat vast dat er dergelijke batterijen in Europa verspreid zijn. Dell is in Europa tijdelijk gestopt met de levering van twee modellen uit de Vostro-serie. Op de Vostro 1310- en 1510-laptops blijkt de indeling van het toetsenbord niet altijd te kloppen.

Een klant in Groot Brittannië die op 30 april een gloednieuwe Vostro 1310 ontving, bemerkte al snel dat de onderste rij toetsen naar rechts was verschoven. De linker shifttoets bleek extra groot te zijn uitgevallen. Ook was de '\'-toets tussen de shift- en de 'z'-toets geplaatst, waardoor de traditionele qwerty-indeling niet meer klopt. Een foutloze tekst opstellen was volgens de verbijsterde Dell-bezitter vrijwel onmogelijk geworden.Inmiddels heeft Dell bevestigd dat een beperkt aantal Vostro's met typenummer 1310 en 1510, die sinds 15 april in Europa worden uitgeleverd, een verkeerde toetsenindeling hebben. Het bedrijf zal de laptops die nog voor verzending klaarlagen niet versturen tot het probleem is verholpen. Ook zal Dell naar eigen zeggen de getroffen klanten helpen met het opsturen van een nieuwe keyboard kit en een benodigde bios-upgrade, of door het langssturen van een reparatiemedewerker.

Een marktanalist noemt tegenover Computer World de niet kloppende toetsenborden van de Vostro's een blunder van de eerste orde. Het pleit niet voor de kwaliteitscontrole van Dell, aldus Jim McGregor van de firma In-Stat. Vooral zakelijke klanten worden hier niet vrolijk van. Jacob Gordon, de Brit die het toetsenbordprobleem op zijn weblog aanhangig maakte, sloot zijn vlammende betoog af met de tekst: If abyobe's axtually read this whole thibg a nassice xobgratulatiobs to you!MSI heeft een nieuwe laptop geïntroduceerd in zijn zakelijke lijn. De P600 heeft een glanzend 15,6-scherm, beschikt over een Core i3-processor en MSI claimt acht uur accutijd. Het toetsenbord met numpad komt in een chiclet-uitvoering.

In de aankondiging van de nieuwe laptop vermeldt MSI dat de P600 over een Core i5-processor beschikt, maar de Nederlandse uitvoering zal het met een Core i3-cpu moeten doen. Het systeem maakt gebruikt van Intels HM55-chipset en de graphics worden verzorgd door een igp. Er worden 4GB ddr3-geheugen en een harde schijf van 500GB in de notebook gestopt. Het scherm heeft een diagonaal van 15,6 en een resolutie van 1366x768 pixels. De behuizing van het apparaat is voorzien van een kristalpatroon.

De P600 beschikt over wifi 802.11 a/g/n, een dvd-rw-drive, een 1,3 megapixel-webcam en een 2-in-1-kaartlezer. Verder heeft het apparaat aansluitingen voor vga, hdmi, ethernet, usb en e-sata. De touchpad ondersteunt multi-touch en werkt samen met het meegeleverde Windows 7 Professional 64-bit-besturingssysteem. Voor de beveiliging van de laptop kan zowel een vingerafdrukscanner als gezichtsherkenning worden gebruikt. De afmetingen van de zakelijke machine zijn 392x255x36,3mm en het geheel weegt 2,41kg. De accutijd bedraagt volgens MSI acht uur.De Nederlandse uitvoering wordt binnenkort verkrijgbaar en krijgt een adviesprijs van 849 euro. Het model is in een aantal webshops echter al gespot voor een veel lagere prijs. MSI geeft twee jaar garantie op de P600.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.