Menu

http://batterie-portable-asus.com

Batteries d’ordinateur portable Asus | Replacement batterie pour Asus - batterie-portable-asus.com

Batterij toshiba PABAS213

De Asus ZenPad C 7.0 (Z170C) moet vanaf eind augustus 2015 verkrijgbaar zijn in Nederland en gaat 139 euro kosten.Zodra deze tablet beschikbaar is vind je aan de linkerzijde van deze pagina, onder het kopje ‘prijzen’, een overzicht van de laagste prijzen.Heb je al ervaringen met deze tablet? Schrijf dan een persoonlijke review en deel je mening met anderen die op zoek zijn naar een tablet. Aan de linkerzijde van deze pagina kun je via het kopje ‘bezoekersreviews’ je persoonlijke review achterlaten.Een paar weken terug bracht Acer een betaalbare Windows 8 hybride op de markt in de vorm van de Acer Aspire Switch 10. Dit model biedt voor een prijs van 349 euro interessante specificaties, een gratis versie van Office 2013 en een keyboard dock. Een accu in het dock zien we wederom niet terug terwijl er wel ruimte voor is.

Waar we tot een jaar terug veel keyboard docks nog uitgerust zagen worden met een extra accu zien we dit nu steeds minder. Ook Asus, hét merk als het om hybriden gaat, rust zowel de Transformer Pad TF103C als de Transformer Book T100 niet uit met een extra accu in het dock. De reden hiervoor is tweeledig; fabrikanten willen hun producten zo dun mogelijk houden en moeten daarnaast door de prijsconcurrentie met zeer lage marges werken.De Acer Aspire Switch 10 is net als de Transformer Book T100 een hybride model en beschikt over grotendeels dezelfde specificaties. Uit onze review bleek dat dit model een accuduur van 7 tot 8 uur biedt, wat niet onaardig is. Maar, als intensieve laptopgebruiker wil je natuurlijk meer en een accu in het dock kan voor velen dus een belangrijke toegevoegde waarde zijn. Uit onderzoek van UMPC blijkt dat de Aspire Switch 10 opvallend genoeg wel ruimte biedt voor deze accu.

In alle drie de gevallen heeft HP gekozen voor een 13,3 inch IPS display met een beeldschermresolutie van 1920 x 1080. De drie HP Pavilion 13 x360 modellen uit 2016 beschikken allen over een zesde generatie Intel-processor. De convertibles met de modelnummers 13-u001nd en 13-u002nd hebben een i3-variant gekregen, terwijl de duurde 13-u010nd draait op een i5-processor.Een ander verschil is dat de twee eerstgenoemde modellen 4GB werkgeheugen hebben, terwijl de duurdere variant 8GB werkgeheugen meekrijgt. In alle modellen zit een SSD-schijf van 128GB. De HP Pavilion 13 x360-convertibles beschikken ook allen over een Wide Vision HD-camera met twee digitale microfoons. Ook beschikken de apparaten over meerdere USB 3.0-poorten en over een HDMI-aanlsuiting. Wat betreft de batterij heeft HP gekozen voor een 41 Wh Lithium Polymer.Voor alle drie de HP Pavilion x360 13 inch-convertibles heeft HP de 64 bit-uitvoering van Windows 10 Home als besturingssysteem gekozen. Daarnaast kun je op de Pavilions al voorgeïnstalleerde software tegenkomen, waaronder Neflix en CyberLink PowerDirector. Ook is McAfee LiveSafe inbegrepen en kun je gebruik maken van de apps HP CoolSense en HP Lounge.

Het design biedt niet alleen voordelen voor het vasthouden van de tablet, bijvoorbeeld of de bank of terwijl je door het huis loopt. In de achterzijde van de tablet, deels in de cilinder, zit namelijk een uitklapbare standaard verwerkt. Deze is uit de klappen door aan de ronding te draaien. Het uitklappen gaat iets stroever dan bij het kleinere 8-inch model wat op zich niet onlogisch is. De standaard heeft namelijk, wanneer uitgeklapt, meer weerstand nodig om een groter display rechtop te houden. Toch gaat het uitklappen van de standaard vrij eenvoudig, zonder dat je je nagels erachter moet zien te krijgen.De standaard biedt twee posities waarin de tablet (in landscape-modus) gezet kan worden. Ten eerste kan de tablet nagenoeg rechtop gezet worden, wat ideaal is voor het kijken van een filmpje of het voeren een videogesprek. In deze positie is het bedienen van het scherm echter minder ideaal omdat je bij te hard drukken de tablet achterover drukt of om laat vallen. Een simpele tap of swipe-beweging is echter prima te doen, zonder steeds de standaard te moeten verstellen. Deze positie (de Stand-modus) is dan ook echt bedoeld voor het consumeren van media.

Je kunt de tablet ook nagenoeg plat op tafel of een bureau leggen, in de zogenaamde Tilt-modus. Je kunt hiervoor de standaard uitklappen waardoor de tablet in een hoek ligt welke ideaal is voor het tikken van teksten, het surfen of het web of het snel bekijken van een video. Wil je een iets minder steile hoek dan kun je de standaard inklappen, alleen de cilinder zorgt dan nog voor een lichte hoek. Ikzelf heb vooral deze posities vaak gebruikt, terwijl ik aan het werk was aan een bureau en op de tablet neerkeek. Zoals gezegd is het belangrijkste verschil tussen de Yoga Tablet 10 en Yoga Tablet 8 het formaat van het scherm. Dit brengt ook met zich mee dat de afmetingen wat groter zijn, 261 x 180 x (3,0-8,1) mm, en dat de tablet met 605 gram een stuk zwaarder is. Het mag duidelijk zijn dat de 8-inch versie de meest geschikte variant is voor diegenen die op zoek zij naar een mobiel apparaat en vaak de tablet in één hand wensen te gebruiken. De 10.1-inch versie is met name ideaal voor diegenen die de Stand- en Tilt-modus vaak gebruiken, en het grotere display biedt een betere ervaring voor het spelen van games of het kijken van films. Overigens is de bouwkwaliteit van de Yoga Tablet 10, net als zijn kleinere broer, dik in orde. Lenovo heeft gekozen voor materialen van goede kwaliteit en het geheel is netjes afgewerkt.

Beide tablets beschikken over een ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en aangezien we over het display van de 8-inch versie niet bijzonder positief waren zou je zeggen dat het display van de 10.1-inch versie nog minder is. Je hebt namelijk dezelfde resolutie op een groter schermoppervlak en dus minder pixels per inch. Hoewel dit waar is en je dit bij goed kijken kunt zien, is het display niet echt slechter te noemen. Beide schermen hebben last van het soms wazig weergeven van teksten of afbeeldingen en laten qua zwartwaarden en grijstinten te wensen over, maar de kleurweergave is redelijk te noemen, met natuurlijke kleuren en een dynamisch plaatje. Hoewel 1.280 bij 800 pixels voor een 10.1-inch tablet inmiddels toch wel ‘achterhaald’ genoemd kan worden is het voor de gemiddelde consument prima bruikbaar, mits je geen hoge verwachtingen hebt.

Ook over de kijkhoeken van het display valt weinig te klagen. De tablet geeft vanuit de meeste hoeken een prima plaatje weer. De helderheid kan niet bijzonder hoog maar voor gebruik binnenshuis zul je hiervan geen nadelen ondervinden. Ga je echter veel naar buiten en heb je te maken met invallend zonlicht dan wordt het al snel wat lastiger om comfortabel te werken. Al met al dus weer een weinig bijzonder display dat echter bij normaal gebruik prima voldoet. De Lenovo Yoga Tablet 10 beschikt over nagenoeg alles dat je van een Android tablet mag verwachten. Zo is er een microUSB-poort waarmee de tablet opgeladen kan worden en gekoppeld kan worden met een pc, én deze poort kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een smartphone op te laden. Daarnaast is er een microSD-kaartlezer verwerkt achter de uitklapbare standaard en hoewel deze niet optimaal te bereiken is door de lastige hoek, biedt deze je wel de mogelijkheid het geheugen van 16GB uit te breiden. Draadloze communicatie vindt plaats middels wifi of Bluetooth, en daarnaast is er locatiebepaling middels gps.

De Yoga Tablet 10 beschikt over een 1.6 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. De kwaliteit van deze camera’s is, puur kijkend naar datgene andere tablets bieden, gemiddeld. De camera aan de voorzijde heeft heel wat licht nodig om een fatsoenlijk videogesprek te kunnen voeren en de camera aan de achterzijde laat bij het maken van video’s wat steken vallen. Zo heb je soms te maken met framedrops en worden snelle bewegingen haperend weergegeven. Voor een simpele foto is het echter meer dan voldoende en krijg je dynamische kleuren en voldoende detail.Ook voor het 10.1-inch model geldt dat het opvallend is waar de camera aan de voorzijde geplaatst is. Lenovo heeft er namelijk voor gekozen deze camera op de korte zijde te plaatsen, de zijde die je alleen maar boven het scherm hebt wanneer je de tablet in portrait-modus vasthoudt. Het voeren van videogesprekken is echter veel comfortabeler in de Stand-modus maar dan zit de camera links van het display. Dit zorgt ervoor dat je niet in de camera lijkt te kijken. De camera aan de achterzijde is in de cilinder verwerkt en in de posities waarbij de standaard gebruikt wordt dus niet echt bruikbaar. Je moet eerst de tablet oppakken en omdraaien voordat je hiermee aan de slag kunt.

Het wordt wellicht eentonig maar ook wat betreft de audiokwaliteit komen beide Yoga Tablets overeen. Beide modellen beschikken over stereospeakers die ver genoeg uit elkaar zitten om een stereo-effect te creëren, bieden voldoende volume voor het vullen van een kleine kamer, en wijzen naar de gebruiker toe wat de audiokwaliteit absoluut ten goede komt. Daarbij is de tablet voorzien van Dolby Audio-weergave, welke je middels een meegeleverde applicatie kunt afstellen aan de hand van de content die je bekijkt. Ook kun je zelf met de equalizer aan de slag voor een optimale weergave. De audiokwaliteit is één van de grote pluspunten van de Yoga Tablet 10, met voldoende lage tonen, heldere weergave van dialogen en een overtuigend ruimtelijke weergave. Voor zowel een muziekje tussendoor als het kijken van een film dus absoluut bruikbaar.

Hoewel de Yoga Tablet 10 over een flink grotere accu beschikt zorgt dit niet voor een langere batterijduur. De accu moet immers een groter display voorzien van genoeg energie. Toch mag dit absoluut geen minpunt genoemd worden want ook dit model gaat extreem lang mee op één enkele lading. Bij normaal gebruik, in mijn geval een aantal keer per dag een half uur of een uurtje, hoeft de tablet maar eens in de drie of vier dagen aan de lader. Bij gemiddeld gebruik en met de helderheid van het scherm op 50 procent kom je zeker tot 14-16 aan gebruik, wat een indrukwekkende prestatie is.De Lenovo Yoga Tablet 10 draait op Android 4.2.2 Jelly Bean met daar overheen een schil die door Lenovo zelf ontwikkeld is. Ook wordt er een groot aantal applicaties meegeleverd, waarvan we er een aantal als crapware mogen omschrijven. Zo wordt er een trial van een virusscanner die voor ongewenste notificaties zorgt, én wordt er een eigen (trage) versie van een browser gebruikt die ik meteen zou omruilen voor bijvoorbeeld Google Chrome. Gelukkig is er toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van de applicaties die jij graag op je tablet hebt staan, en kun je veel van de apps die Lenovo meelevert verwijderen.

  1. http://www.blogstuff.co.uk/davydenko/
  2. http://retrouve3.weebly.com/blog
  3. http://blogs.elle.com.hk/retrouve3/

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.